Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
ISO-point

Personeel voor vakgebieden kwaliteit, veiligheid, arbo, milieu

Contact

Geef je carriere een boost! Ga aan de slag als Accountmanager bij ISO-point

vacature

ISO-point is ook actief in de foodbranche

ontdek meer

ISO-point is actief in vele branches

ontdek welke

Snel zoeken
Vacatures
inNoord-Brabant
inHendrik-Ido-Ambacht
inGelderland | Zuid-Holland
inHendrik-Ido-Ambacht
Bekijk alle vacatures

Minder mensen overleden door ongeval op het werk

In 2014 zijn zeker 77 mensen om het leven gekomen tijdens het uitvoeren van hun werk. Minstens 500 mensen liepen blijvend letsel op bij een bedrijfsongeval. Dit is een daling vergeleken met vorig jaar, toen 92 personen omkwamen bij een bedrijfsongeval. Ook het aantal mensen dat blijvend letsel opliep is lager dan vorig jaar (531).

Dit blijkt uit gegevens uit het meldpunt voor arbeidsongevallen van het Ministerie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), die LocalFocus middels de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) heeft opgevraagd.

Relatief gezien vonden de meeste bedrijfsongevallen plaats in de Groningse gemeente Hoogezand-Sappemeer, met ruim 10 bedrijfsongevallen per 1.000 bedrijven. De gemeente Moerdijk - waar veel chemische en zware industrie gevestigd is - en Delfzijl completeren de top-drie.

In absolute getallen was het aantal meldingen het grootst in de gemeente Rotterdam (151). Daar kwamen met 3 incidenten eveneens de meeste dodelijke ongevallen voor en liepen de meeste mensen blijvend letsel op tijdens het werk (19).

Werkgevers zijn verplicht om melding te maken van een arbeidsongeval. In 2014 ontving het ministerie in totaal ruim 3,5 duizend meldingen. Sinds 2010 komen er jaarlijks gemiddeld 3 duizend meldingen binnen naar aanleiding van een arbeidsongeval.

Delen

ECO NOVA B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close