Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
ISO-point

Personeel voor vakgebieden kwaliteit, veiligheid, arbo, milieu

Contact

Geef je carriere een boost! Ga aan de slag als Accountmanager bij ISO-point

vacature

ISO-point is ook actief in de foodbranche

ontdek meer

ISO-point is actief in vele branches

ontdek welke

Snel zoeken
Bekijk alle vacatures

Referenties

ISO-point belicht de loopbaan van gekwalificeerde KAM-professionals van starter tot interimmanager die via ISO-point hun huidige werkkring hebben gevonden in bedrijven die varieren van zware industrie tot kleine adviesbureaus en certificerende instanties.

Nieuwe Arbowet begin carrière in veiligheid

Interview met HSEQ-coördinator At Zweers

At Zweers (55) volgde na het voortgezet onderwijs een opleiding tot deskundige op het gebied van kwaliteit van de arbeid. Een aantal jaren later voltooide hij de hbo-opleiding Personeel & Arbeid aan de Hogeschool Rotterdam.

Lees meer


'Draagvlak creëren levert bedrijven meerwaarde'

Interview met Jelle Kramer, projectleider bij de Adromi Groep

Een project is niet afgerond na het behalen van een certificaat, stelt projectleider Jelle Kramer. 'Dan begint het pas"

Lees meer


‘“Dank je voor je zorgen’ zou de beste terugkoppeling zijn”

Interview met SHE officer Mark van Dorsten

Mark van Dorsten omschrijft zichzelf als een makkelijk mens met een goede dosis humor. Maar als het over veiligheid gaat kan hij zich als een pitbull ergens in vastbijten, tot hij zijn gelijk krijg. “Mijn leus is: kleine oorlogen mag je verliezen, als je de grote maar wint.”

Lees Meer


‘De diepte ingaan en blijven leren is belangrijk’

Interview met Arbo coördinator Sabine Hartkamp

Centraal geschreven veiligheidsbeleid laat weinig ruimte voor maatwerk stelt veiligheidskundige Sabine Hartkamp. In het verleden werkte Sabine Hartkamp on-der andere in een HRM-functie voor de luchtmacht en als docent in het mbo-onderwijs. Totdat ze in 2007 in aanraking kwam met de hbo-opleiding Integrale Veiligheid en in 2009 de overstap maakte naar het veilig-heidskundige werkveld.

Lees meer


“Mijn technische achtergrond past perfect binnen het QHSE-werkveld”

Interview met René Verkerk, Veiligheidskundige

Jaren geleden maakte René Verkerk de overstap van een technisch uitvoerende functie naar het werkveld van kwaliteit, veiligheid en milieu. Inmiddels mag hij zichzelf een QHSE-specialist noemen, die bruggen bouwt tussen mensen en QHSE-systemen.

Lees meer


“Motiveren en stimuleren zijn mijn drijfveren”

Interview met Alexandra Lingen, KAM-adviseur bij Cyclus NV

Alexandra Lingen begon in 1996 haar loopbaan als kwaliteitsdeskundige in een tijd dat QHSE bij veel organisaties nog in de kinderschoenen stond. De afgelopen decennia zag zij hoe het werkveld een enorme groei doormaakte.

Lees meer


“Blij dat veiligheidswerkveld op mijn pad is gekomen”

Interview met Sylvia de Vries, veiligheidskundige bij ThyssenKrupp Accesibility

Voordat Sylvia de Vries in 2009 een carrièreswitch maakte naar het veiligheidswerkveld, was zij jarenlang werkzaam in uiteenlopende functies binnen diverse branches. Inmiddels werkt zij als veiligheidskundige bij ThyssenKrupp Accessibility in Krimpen aan den IJssel.

Lees meer


“Gezonder en veiliger werken is altijd mogelijk”

Interview met veiligheidskundige Linda Kieboom.

Linda Kieboom valt het best te omschrijven als een veiligheidskundige met een chemische laboratoriumachtergrond. Bij Stolt Nielsen, waar Kieboom als productspecialist werkzaam is, kan zij haar chemische kennis dagelijks in de praktijk toepassen.

Lees meer


“De mensen zijn heiliger dan de middelen”

Interview met KAM Engineer Fransina Ruijgrok.

Met een HTS-opleiding Civiele Techniek als fundamentele basiskennis was Fransina Ruijgrok jarenlang als projectleider actief op het gebied van natte en droge infrastructuur. Begin 2012 verruilde zij binnen Havenbedrijf Rotterdam haar civieltechnische projectleidersrol voor een functie als kwaliteitsmanager. Inmiddels werkt zij sinds enkele maanden als KAM Engineer bij Hollandia B.V.

Lees meer


“Veiligheid draait om samenwerken met mensen”

Interview met environmental and compliance coördinator Michael van Binsbergen

Michael van Binsbergen is als environmental and compliance coördinator werkzaam voor Petrogas E&P Netherlands B.V.. Hoewel hij inmiddels over ruime kennis beschikt van milieu, vergunningen en veiligheid, was het voorheen niet vanzelfsprekend dat zijn arbeidscarrière zich binnen deze werkvelden af zou spelen.

Lees meer


'Werkveld steeds meer open voor niet-technici'

Interview met EHS-trainer/-coördinator Josien van der Ham

Josien van der Ham bewijst ook zonder technische opleiding en werkervaring van waarde te zijn als EHS-trainer. Voordat Josien van der Ham enkele jaren geleden de overstap maakte naar het QHSE­ werkveld, was ze als procesanalist en trainingscoördinator actief op het gebied van human resources (HR). 'Binnen het HR-werkveld zag ik na verloop van tijd geen uitdaging meer met betrekking tot veranderingsprocessen', vertelt Van der Ham. 'Daarentegen zag ik voor mezelf wel een toekomst liggen op QHSE-gebied.

Lees meer


'Veiligheid heeft steeds meer statuur gekregen'

Interview met QHSE-manager Jan van Loon

QHSE-manager Jan van Loon brengt het belang van een soepel draaiend QHSE-beleid dagelijks onder de aandacht. Hij heeft duidelijk voor ogen waar het op het gebied van veiligheid om gaat binnen een bedrijf. 'Als ondernemer heb je medewerkers in dienst waarvoor je verant­woordelijkheid draagt', stelt hij. 'De mensen die voor je bedrijf werkzaam zijn, dien je als werkgever te beschermen via een goed lo­pend veiligheidsbeleid.

Lees meer‘Veiligheid is tastbaarder dan milieu’

Interview met Milieukundige Jasper Wiedijk

Milieukundige Jasper Wiedijk (39) breidde al vroeg in zijn carrière zijn kennis uit met de vakgebieden veiligheid, kwaliteit en arbo. Voor Wiedijk een logische keuze vanwege de overlap tussen de vakgebieden. “Veiligheid is voor veel mensen bovendien tastbaarder dan milieu. Het raakt aan hun eigen werk en gezondheid.” Inmiddels is hij zelfstandig ondernemer met een breed pakket aan opdrachten, van audits tot advies.

Lees meer


‘Veiligheid eerst en daarna de storing verhelpen’

Interview met Veiligheidskundige Esther Koster

Veiligheidskundige Esther Koster ziet veiligheid als een wisselwerking tussen medewerkers en regels.Wanneer ik merk dat bepaalde procedures niet worden gevolgd, ga ik eerst kijken wat hier de reden voor is. Valt er misschien wat aan de procedures te verbeteren? In het begin was ik geneigd te zeggen: dit zijn de regels en daar moeten we ons aan houden. Maar zo werkt het lang niet altijd.’

Lees meer


‘Ik heb geleerd in systemen te denken’

Interview met Socioloog Louis Swalen

Socioloog Louis Swalen (67) interesseerde zich tijdens zijn studie al voor de vraag in hoeverre beleid van organisaties aansluit op de praktijk. Dit leidde tot een carrière binnen de kwaliteits- en veiligheidswereld: eerst in loondienst, vanaf zijn veertigste als zelfstandig ondernemer

Lees meer


Delen

ECO NOVA B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.