Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
ISO-point

Personeel voor vakgebieden kwaliteit, veiligheid, arbo, milieu

Contact

Geef je carriere een boost! Ga aan de slag als Accountmanager bij ISO-point

vacature

ISO-point is ook actief in de foodbranche

ontdek meer

ISO-point is actief in vele branches

ontdek welke

Snel zoeken
Vacatures
inRegio Den Bosch
inRegio Rotterdam
Bekijk alle vacatures

Nieuwsberichten

Maak kennis met Shantousha Summerville

Maak kennis met... Tashan Asnafy

Tashan is recruiter bij ISO-point. Benieuwd naar haar ervaringen?

lees meer


Maak kennis met... Ferdy Budding

Ferdy is accountmanager bij ISO-point. Benieuwd naar zijn ervaringen?

Lees Meer


Overwerk, we doen het graag en gratis

Overwerk? We doen het kennelijk graag. Iedere werknemer werkt gemiddeld drie uur per week extra in eigen tijd. En hogeropgeleiden doen het vaak nog gratis ook.

Lees meer


Week van Veilig en Gezond Werken 2017

Ieder jaar maakt de metaal zich een week lang extra sterk voor veilig en gezond werk. Dit jaar was de Week van Veilig en Gezond Werken van 19 tot en met 23 juni. De 5xbeter Truck trok met een roadshow door het land en honderden bedrijven hielden hun eigen Veiligheidsweek. Dat staat dit jaar in het teken van gedrag en cultuur.

lees meer


100-400 man extra nodig tegen arbeidsuitbuiting

Tenminste honderd man extra. Die zijn nodig als de Inspectie SZW effectief arbeidsuitbuiting wil tegengaan. Maar twee- tot driehonderd extra mensen op bestrijding van oneerlijk werk zou eigenlijk nog veel mooier zijn.

lees meer


Aantal bedrijven dat maatregelen neemt voor doorwerken groeit gestaag

et aandeel bedrijven dat maatregelen treft gericht op langer doorwerken van het personeel stijgt gestaag. Terwijl in 2010 32 procent van de bedrijven maatregelen trof, liep dat de afgelopen jaren op tot 43 procent in 2016. Vooral landbouwbedrijven en overheidsorganisaties nemen actie op dit vlak.

LEes meer


Werken in de QHSE, maar anders dan je zou denken

KAM Coördinator, Lead Auditor of Veiligheidskundige. Binnen de QHSE heb je ontelbare functies. Maar heb je weleens stil gestaan dat je ook op andere manieren in de QHSE kan werken. Functies waar je met alle onderdelen van de QHSE te maken krijgt en in alle werkvelden/branches van de QHSE.

Lees meer


Werken in de QHSE begint al tijdens je studie

Doordat het vertrouwen in de economie is toegenomen en de arbeidsmarkt aan het herstellen is, hebben starters meer kans op een baan. De QHSE-branche is hierin geen uitzondering. Althans, als de kloof tussen studierichtingen en de arbeidsmarkt overbrugd kan worden. Juist hier liggen mooie kansen voor personeelsbemiddelingsbureaus en studieverenigingen.

Lees meer


Werknemer struikelt over het gereedschap dat hij zelf heeft laten slingeren…werkgever aansprakelijk?

Struikel-, val- en uitglijpartijen komen met enige regelmaat terug in het kader van de jurisprudentie die op Arbozone.nl behandeld wordt. Ondanks dat er vaste richtsnoeren en bepalingen zijn waaraan wordt getoetst, wordt elke zaak individueel beoordeeld en kenmerkt zich door specifieke details wat de zaak net weer anders maakt dan vergelijkbare zaken. Zo ook de struikelpartij van de onfortuinlijke monteur die struikelt over een accuboor die hij zelf heeft laten slingeren op zijn werkplek. Is de werkgever aansprakelijk voor de schade die hij daardoor lijdt?

lees meer


OVV: Nog veel inspanningen nodig voor beheersen veiligheid Brzo-bedrijven

ONDERZOEK - Bedrijven die op grote schaal werken met gevaarlijke stoffen schieten nog tekort in de beheersing van de veiligheid. Dit concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid OVV) naar aanleiding van het onderzoek "Veiligheid Brzo-bedrijven: lessen na Odfjell".

Lees meer


Maak kennis met... Daphne Verstegen

Daphne is HR medewerker bij ISO-point. Benieuwd naar haar ervaringen?

lees meer


Nieuwe consultatie wijziging Arbeidsomstandighedenbesluit beschikbaar

Ontwerpbesluit tot wijziging van het Arbeidsomstandighedenbesluit in verband met een second opinion en klachtenprocedure bij de bedrijfsarts.

Lees meer


Jaarplan inspectie SZW

De Inspectie SZW richt zich meer op de maatschappelijke effecten van haar werk en maakt deze zichtbaar. Volgens Inspecteur-generaal Marc Kuipers zegt het aantal inspecties namelijk (te) weinig over het bereikte doel van de inspecties. “Daarom gaan we per programma de beoogde effecten en resultaten benoemen.” Hij schrijft dit in het Jaarplan 2017 van de Inspectie SZW dat vandaag naar de Tweede Kamer is gestuurd.

Lees meer


Maak kennis met... Caroline Lakemeier

Caroline is werkzaam als adviseur bij ISO-point. Benieuwd naar haar ervaringen?

Lees meer


Werken, zorgen en leren tegelijk – niet voor iedereen te doen

Nederlanders werken meer, zorgen meer, maar scholing blijft constant. De combinatie werken, zorgen en leren niet voor iedereen goed te doen.Dit blijkt uit het rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) over het Aanbod van arbeid 2016.

Lees meer


Maak kennis met... Wendy Versluis

Wendy is werkzaam als accountmanager bij ISO-point. Benieuwd naar haar ervaringen?

Lees meer


Dag OHSAS 18001, hallo ISO 45001

Eind 2016 moet de nieuwe ISO 45001 verschijnen. Vanaf dat moment zijn de normen voor kwaliteit, milieu en arbeidsomstandigheden volledig compatible. Wat verandert er? Er zijn belangrijke verschillen tussen de OHSAS 18001 en de ISO 45001. Hieronder een korte toelichting op een aantal van die verschillen.

Lees meer


Maak kennis met... Jason Megens

Jason is werkzaam als accountmanager bij ISO-point. Benieuwd naar zijn ervaringen?

lees meer


Onderzoek bevestigt: arbeidsongevallen meestal tussen 9 en 11 en tussen 15 en 16 uur

Ernstige arbeidsongevallen vinden vooral plaats tussen 9 en 11 uur en tussen 15 en 16 uur. Jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 24 jaar en uitzendkrachten krijgen relatief vaker te maken met een ernstig arbeidsongeval. Dit blijkt uit de ongevalsanalyse over de jaren 2011-2014 die de Inspectie SZW heeft verricht.

Leer Meer


Minder mensen overleden door ongeval op het werk

In 2014 zijn zeker 77 mensen om het leven gekomen tijdens het uitvoeren van hun werk. Minstens 500 mensen liepen blijvend letsel op bij een bedrijfsongeval. Dit is een daling vergeleken met vorig jaar, toen 92 personen omkwamen bij een bedrijfsongeval. Ook het aantal mensen dat blijvend letsel opliep is lager dan vorig jaar (531).

Lees meer


Nieuwe regels voor bedrijven die met veel gevaarlijke stoffen werken

Vanaf 8 juli 2015 gelden er nieuwe regels voor bedrijven die met veel gevaarlijke stoffen werken. Op deze datum is het Besluit risico’s zware ongevallen 2015 in werking getreden waarin een nieuwe indeling is opgenomen van gevaarlijke stoffen conform de Classification, Labelling and Packaging-verordening (CLP).

Lees meer


Maak kennis met... Joanna de Werk

Joanna de Werk is werkzaam bij ISO-point als backoffice medewerker. Benieuwd naar haar ervaringen?

Lees meer


Onbezorgd op vakantie?

Het team van ISO-point wenst u een fijne vakantie toe! Ook in de vakantieperiode blijft ISO-point volop bemiddelen. Dat biedt mogelijkheden voor u als opdrachtgever maar ook voor jou als kandidaat

Lees MeerSteeds meer flexwerkers op de werkvloer

Het aandeel werkenden met een flexibele arbeidsrelatie (flexwerkers) en zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) neemt zienderogen toe. Dat blijkt uit het rapport 'Dynamiek op de Nederlandse Arbeidsmarkt' van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en onderzoeksbureau TNO.

Lees Meer


Planning overgang certificaten naar ISO 9001:2015

IAF en ISO hebben de overgangstermijn 9001 bekrachtigd en afgesproken een overgangsperiode van 3 jaar aan te houden volgend op de publicatie van ISO 9001:2015 'Kwaliteitsmanagementsystemen - Eisen'. Deze overgangsperiode start in september 2015 en eindigt in september 2018. Certificaten die zijn uitgegeven op basis van ISO 9001:2008 zullen niet meer geldig zijn 3 jaar na de publicatie van ISO 9001:2015. De verloopdatum van de certificaten die in de overgangsperiode zijn uitgegeven, moeten corresponderen met het einde van de 3-jaars overgangstermijn.

Lees meerISO-point is partner van MVO Nederland

Elk bedrijf en elke organisatie met MVO-ambitie kan partner worden van MVO Nederland. Van MKB tot multinational, van beginner tot koploper en uit elke sector: iedereen kan (verder) aan de slag met MVO!  Partner worden is eenvoudig. Controleer of u aan onderstaande voorwaarden voldoet, doorloop de stappen voor aanmelding en u ontvangt direct een bevestiging en meer informatie.

Lees meer


Salarisontwikkeling kwaliteitsprofessionals stabiliseert

De forse salarisgroei van kwaliteitsprofessionals in de Nederlandse Life Sciences industrie, ingezet in 2012, is genormaliseerd. In 2013 en 2014 zijn deze salarissen ongeveer gelijk gebleven. Wel is er voor leidinggevenden een lichte stijging zichtbaar.

Lees meer


Winnaars NVVK Actie

Na twee succesvolle dagen op het NVVK congres hebben wij het "veilige cadeau" aan de winnaars Viola Steehouwer (SHE / security & sustainability coördinator bij Unilever) en Erik Wardenier (Veiligheidsadviseur bij Big Bang Training en Advies) kunnen overhandigen. Een cheque t.w.v. €75,- om persoonlijke beschermingsmiddelen aan te schaffen bij pbmconcurrent.

Lees Meer


Maak kennis met... Huub de Heer

Huub de Heer is sinds 5 januari werkzaam bij ISO-point in de functie van Accountmanager. Benieuwd hoe hij de eerste weken bij ISO-point heeft ervaren?

Lees meer


(Wets)wijzigingen per 1 januari 2015

De wijzigingen via de Wet Werk en Zekerheid zullen een verandering teweegbrengen in het arbeidsrecht en het ontslagrecht. Hieronder treft u aan welke wijzigingen concreet per 1 januari 2015 van kracht zullen zijn.
Het eerste deel van invoering van de Wet Werk en Zekerheid zal plaatsvinden per 1 januari 2015 en ziet hoofdzakelijk op wijzigingen in het kader van "flexibele arbeid". Deze wijzigingen worden ook wel de "flexbepalingen" genoemd. De wijzigingen die per 1 januari 2015 in werking treden zijn geen proeftijd bij een tijdelijke arbeidsovereenkomst van korter dan 6 maanden, non-concurrentiebeding is verboden bij tijdelijke arbeidsovereenkomsten en introductie van de aanzegplicht minimaal 1 maand voor het eind van het contract.

Lees Meer


Maak kennis met.. Erik van der Lei

Erik van der Lei is sinds 18 augustus werkzaam bij ISO-point in de functie van Accountmanager. Benieuwd hoe hij de eerste weken bij ISO-point heeft ervaren?

Lees meer


ISO-point aanwezig op het 9e VCA Jaarcongres 28 oktober 2014

De VCA bestaat 25 jaar. Het is inmiddels een vertrouwd instrument. Sinds de introductie is het aantal ongevallen drastisch afgenomen. In de vertrouwdheid schuilt echter ook een gevaar: lijstje afvinken, diploma’s halen en klaar. Of toch niet?

Lees meer


Gevolgen nieuwe NBBU-CAO voor uitzendkrachten

Per 1 juni 2014 heeft de NBBU een nieuwe cao voor uitzendkrachten. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen in de cao? Welke gevolgen heeft de nieuwe Wet werk en zekerheid voor u als uitzendkracht? En welke wijzigingen zijn direct van kracht?

Lees meer


Geslaagde netwerkbijeenkomst ISO-point

Geslaagde netwerkbijeenkomst ISO-point met enthousiaste QHSE professionals. Op 22 mei j.l. organiseerde het team van ISO-point een netwerkbijeenkomst met als doel QHSE professionals te faciliteren in hun behoefte aan vakinhoudelijke kennis, ontwikkeling en netwerk.

Lees meer 


Lancering nieuwe website

Vorige week lanceerde ISO-point haar nieuwe website. Ook zijn wij over gegaan op een nieuw automatiseringssysteem. Zowel de website als het nieuwe systeem staan symbool voor de nieuwe fase waarin ISO-point is aangekomen met haar vernieuwde opdrachtgevers, samenwerkingsverbanden en nieuwe uitstraling naar de markt...

Lees meer


Delen

ECO NOVA B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.