Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
ISO-point

Personeel voor vakgebieden kwaliteit, veiligheid, arbo, milieu

Contact

Geef je carriere een boost! Ga aan de slag als Accountmanager bij ISO-point

vacature

ISO-point is ook actief in de foodbranche

ontdek meer

ISO-point is actief in vele branches

ontdek welke

Snel zoeken
Vacatures
inRegio Haarlem
inRegio Dordrecht
inRegio Haarlem
inHendrik-Ido-Ambacht
Bekijk alle vacatures

Werken in de QHSE begint al tijdens je studie

Doordat het vertrouwen in de economie is toegenomen en de arbeidsmarkt aan het herstellen is, hebben starters meer kans op een baan. De QHSE-branche is hierin geen uitzondering. Althans, als de kloof tussen studierichtingen en de arbeidsmarkt overbrugd kan worden. Juist hier liggen mooie kansen voor personeelsbemiddelingsbureaus en studieverenigingen.

ISO-point, hét personeelsbemiddelingsbureau voor QHSE functies, en studievereniging Nicolas Appert, de studievereniging die is verbonden met de studie levensmiddelentechnologie aan de WUR (Wageningen University & Research), proberen gezamenlijk deze kloof te verkleinen en de kansen voor starters te vergroten. “Onze samenwerkingen met personeelsbemiddelingsbureaus zijn van groot belang, omdat onze leden al voordat ze klaar zijn met hun studie weten dat dergelijke bureaus bestaan.” stelt Laurens Antuma, PR-commissaris van Nicolas Appert. Het vinden van een eerste baan begint tenslotte al tijdens de studie.

Een goede voorbereiding

“We bereiden onze leden voor op de arbeidsmarkt, door ze gedurende hun studie in contact te brengen met het bedrijfsleven door middel van excursies en lezingen van bedrijven”, vervolgt Antuma. “De aansluiting met de studies op de arbeidsmarkt wordt verzorgd door het veelvuldig behandelen van daadwerkelijke problemen en het behandelen van casussen van bedrijven in de sector tijdens de studie. Tijdens alle vakken wordt er een link gelegd naar het bedrijfsleven en hoe de behandelde stof hier op van toepassing is”.

Het opbouwen van een groot netwerk vergroot de kansen op het vinden van een (eerste) baan. Samen met een goede presentatie vormen dat essentiële onderdelen om goed voor de dag te komen bij potentiele werkgevers. Nicolas Appert organiseert daarom lezingen en carrièredagen waarbij ISO-point in gesprek gaat met studenten. Daarnaast worden leerzame sollicitatietrainingen verzorgt. Zo kan ISO-point een goed overzicht geven van de carrièremogelijkheden en helpen bij de beroepskeuze.

Carrièremogelijkheden

Personeelsbemiddelingsbureaus zoals ISO-point zijn een uitstekende eerste stap bij het zoeken naar een baan. Vooral bij het zoeken naar een baan in een nichemarkt zoals de QHSE kan dit beter werken dan de gebruikelijke vacaturebanken of Social Media. Daarnaast kunnen starters het erg prettig vinden wanneer ze in het begin geholpen worden bij het vinden van een baan die perfect aansluit op hun vaardigheden.

Tot slot voegt Erik van de Lei, accountmanager bij ISO-point nog toe dat studenten in de regel gemotiveerd en leergierig zijn en staan te popelen om aan de slag te gaan als ze zijn afgestudeerd. Het is vervolgens aan ISO-point en Nicolas Appert om deze studenten daarin te begeleiden.

Delen

ECO NOVA B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close