Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
ISO-point

Personeel voor vakgebieden kwaliteit, veiligheid, arbo, milieu

Contact

Geef je carriere een boost! Ga aan de slag als Accountmanager bij ISO-point

vacature

ISO-point is ook actief in de foodbranche

ontdek meer

ISO-point is actief in vele branches

ontdek welke

Snel zoeken
Vacatures
inNoord-Brabant
inHendrik-Ido-Ambacht
inGelderland | Zuid-Holland
inHendrik-Ido-Ambacht
Bekijk alle vacatures

Salarisontwikkeling kwaliteitsprofessionals stabiliseert

De forse salarisgroei van kwaliteitsprofessionals in de Nederlandse Life Sciences industrie, ingezet in 2012, is genormaliseerd. In 2013 en 2014 zijn deze salarissen ongeveer gelijk gebleven. Wel is er voor leidinggevenden een lichte stijging zichtbaar. Kwaliteitsprofessionals die een hoog inkomen ambiëren, kunnen zich het best focussen op een rol als Qualified Person (QP) in de (bio) farmaceutische industrie. De farma branche betaalt namelijk beter dan de medical devices en voedingsmiddelenindustrie, zo blijkt uit een recent gepubliceerd salarisonderzoek.

De QP-rol wordt financieel fors hoger gewaardeerd dan de andere onderzochte kwaliteitsrollen binnen Quality Assurance (QA), Quality Control (QC), Research & Development (R&D) en Regulatory Affairs (RA). Daarnaast ontvangen mannen, ook in Life Sciences, nog steeds een hoger salaris dan vrouwen. Deze laatste bevinding gaat op tot ongeveer het vijftigste levensjaar: bij mannelijke QA professionals stijgt het salaris in het begin sneller, bij vrouwen vlakt de stijgende salariscurve later af dan bij mannen, waardoor vanaf het vijftigste levensjaar de man/vrouw-salarissen steeds meer gelijk gaan lopen. Opmerkelijk is verder dat kwaliteitsprofessionals in R&D en Regulatory Affairs een hoger salaris verdienen dan de professionals die niet binnen deze kwaliteitsdisciplines actief zijn.

Het onderzoek brengt voor alle kwaliteitsrollen interessante bevindingen aan het licht en sluit af met een up to date salarisbenchmark. Dit salarisonderzoek onder kwaliteitsprofessionals in de Nederlandse Life Sciences wordt tweejaarlijks uitgevoerd door een adviesbureau, in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. In totaal zijn gegevens van 834 kwaliteitsprofessionals gebruikt: 671 uit eerdere onderzoeken en 163 nieuwe respondenten uit 2013 en 2014.

Delen

ECO NOVA B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close