Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
ISO-point

Personeel voor vakgebieden kwaliteit, veiligheid, arbo, milieu

Contact

Geef je carriere een boost! Ga aan de slag als Accountmanager bij ISO-point

vacature

ISO-point is ook actief in de foodbranche

ontdek meer

ISO-point is actief in vele branches

ontdek welke

Snel zoeken
Vacatures
inRegio Haarlem
inRegio Dordrecht
inRegio Haarlem
inHendrik-Ido-Ambacht
Bekijk alle vacatures

Week van Veilig en Gezond Werken 2017

Ieder jaar maakt de metaal zich een week lang extra sterk voor veilig en gezond werk. Dit jaar was de Week van Veilig en Gezond Werken van 19 tot en met 23 juni. De 5xbeter Truck trok met een roadshow door het land en honderden bedrijven hielden hun eigen Veiligheidsweek. De Week van Veilig en Gezond Werken sloot af op maandag 26 juni 2017 met het achtste 5xbeter Congres. Dat stond dit jaar in het teken van gedrag en cultuur.

Bedrijfseigen Week van Veilig en Gezond Werken

Bedrijven werden gestimuleerd om hun bedrijfseigen Week van Veilig en Gezond Werken te organiseren met behulp van het speciale 5xbeter-pakket. In dit pakket zat onder andere een stap-voor-stap instructie over de uitrol van de veiligheidsweek in het eigen bedrijf. Daarnaast bevatte het spullen om het bedrijf mee aan te kleden en om uit te delen aan medewerkers. Verder waren er twee presentaties in powerpoint die hoorde bij de bedrijfseigen Veiligheidsweek.

‘Even snel’ mag nooit de reden van een ongeval zijn

Het achtste 5xbeter Congres stond in het teken van gedrag en cultuur. Ook met de best beveiligde machine, de nieuwste PBM en op de netste en schoonste werkplek kunnen ongelukken gebeuren. De oorzaak is bijna altijd een menselijke fout. De cultuur op de werkplek, de wijze waarop collega’s en leidinggevenden elkaar aanspreken op hun veiligheidsgedrag, speelt een grote rol bij het voorkomen van ongevallen. De meest gehoorde reden om even niet veilig te werken, om de standaardregels niet te respecteren, is dat het even snel moest. Onder het motto ‘Nu ff niet!’ vraagt de metaal aandacht voor gedrag en cultuur op de werkvloer. Omdat ‘even snel’ nooit de reden van een ongeval mag zijn.

Bron: arbo-online.nl

Delen

ECO NOVA B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close