Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
ISO-point

Personeel voor vakgebieden kwaliteit, veiligheid, arbo, milieu

Contact

Geef je carriere een boost! Ga aan de slag als Accountmanager bij ISO-point

vacature

ISO-point is ook actief in de foodbranche

ontdek meer

ISO-point is actief in vele branches

ontdek welke

Snel zoeken
Bekijk alle vacatures

“Blij dat veiligheidswerkveld op mijn pad is gekomen”

Voordat Sylvia de Vries in 2009 een carrièreswitch maakte naar het veiligheidswerkveld, was zij jarenlang werkzaam in uiteenlopende functies binnen diverse branches. Inmiddels werkt zij als veiligheidskundige bij ThyssenKrupp Accessibility in Krimpen aan den IJssel.

“Mijn overstap naar het veiligheidswerkveld is eigenlijk bij toeval op mijn pad gekomen”, zegt De Vries. “Voordat ik in 2009 als veiligheidskundige aan de slag ging, werkte ik als office manager bij een zwemschool. Nadat mijn functie daar ophield, werd ik door een goede bekende geattendeerd op een functie als veiligheidskundige. Zij was op dat moment net voor zichzelf begonnen met A&MV Advies, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in arbeidsmiddelen en machineveiligheid. Eerlijk gezegd moest ik eerst op internet opzoeken wat een functie als veiligheidskundige precies inhield. Maar uiteindelijk vielen binnen dat werkveld voor mij alle dingen samen die ik leuk vind om te doen. Techniek, het werken met mensen, adviezen geven, dat was wat ik graag wilde. Zo ben ik min of meer bij A&MV Advies het veiligheidswerkveld ingerold.”

Nieuwe uitdaging

Bij A&MV Advies volgde Sylvia de Vries een interne opleiding tot MVK'er. “Mijn werkterrein betrof voornamelijk elektrische veiligheid en machineveiligheid”, vervolgt ze. “Voor diverse opdrachtgevers hield ik me vooral bezig met het inventariseren van de machinerichtlijn en de richtlijn arbeidsmiddelen. Verder gaf ik trainingen op het gebied van het keuren van arbeidsmiddelen. De ene dag stonden we in een molen van 200 jaar oud, de andere dag had je te maken met de allernieuwste technieken. Verder leerde ik elke dag weer nieuwe dingen bij. Dat maakte het tot een heel erg leuke en afwisselende functie.” Toch besloot De Vries om eind 2014, in goed overleg met A&MV Advies, op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. “De focus van mijn werkzaamheden kwam steeds meer te liggen op de normen voor machineveiligheid en inspectiewerk voor elektrische installaties. Visuele inspecties aan een elektrische installatie zijn voor mij geen enkel probleem, maar het was niet mijn ambitie om als inspecteur elektrische installaties door te meten volgens de geldende normen.”

Klik

Haar huidige veiligheidskundige functie bij ThyssenKrupp Accessibility, waar Sylvia de Vries sinds januari van dit jaar werkzaam is, diende zich sneller aan dan verwacht. “Solliciteren is een vak apart, dus ik maakte me niet teveel illusies toen ik via ISO-point bij ThyssenKrupp op gesprek mocht komen. Diezelfde dag werd ik echter al teruggebeld met de vraag of ik een week later wilde beginnen. Dat wilde ik graag, want de klik met ThyssenKrupp was er gelijk.” ThyssenKrupp Accessibility is een producent van trapliften. “Op de productielocatie in Krimpen aan den IJssel werken zo'n 180 mensen en ik heb als veiligheidskundige een adviserende rol op het gebied van veiligheid”, zegt De Vries. “Voor ThyssenKrupp verzorg ik toolboxen en trainingen. Ook registreer ik incidenten en gevaarlijke situaties, waarna we een analyse maken van de oorzaken hiervan. Vervolgens adviseer ik de organisatie om de procedures, de middelen of het gedrag aan te passen of nader af te stemmen.”

Dynamisch

Naast haar werkzaamheden voor ThyssenKrupp, waarvoor ze drie dagen per week actief is, werkt De Vries twee dagen per week als zzp'er voor verschillende bedrijven. “Voor diverse opdrachtgevers stel ik ontruimingsplannen en BHV risico-inventarisaties op. Dat is hartstikke leuk om naast mijn werk voor ThyssenKrupp te doen. Juist het bezoeken van verschillende locaties deed ik namelijk heel erg graag in mijn tijd bij A&MV Advies. Enerzijds draag ik nu de verantwoordelijkheid voor alle veiligheidskundige aspecten die er binnen een productiebedrijf komen kijken. Anderzijds heb ik als zzp'er de vrijheid en de kans om bij diverse organisaties een kijkje achter de schermen te mogen nemen.” Voor de nabije toekomst heeft Sylvia de Vries de ambitie om zich door te ontwikkelen naar een functie als hoger veiligheidskundige. “Waarschijnlijk wil ik in de loop van volgend jaar met de opleiding tot HVK'er gaan starten”, geeft ze aan. “Ook omdat er binnen ThyssenKrupp steeds meer vraag is naar ondersteuning op het gebied van beleid en het opstellen van businessplannen. Dat zou mijn werk als veiligheidskundige nóg leuker maken. Het is gewoon een heel dynamisch werkveld en ik ben er nog altijd elke dag blij om dat het op mijn pad is gekomen.”

Share

Facebook Twitter LinkedIN Google Plus Share
ECO NOVA B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close